Cal Senyor Lluís
Torrelavit

C. Joan i Jaume Ràfols, 12. Lavit

Text Refós Normes Urbanístiques de les Normes Subsidiàries (set. 2005)
    Sí, IPA, n. 4888
    Oriol Vilanova

Edifici entre mitgeres de planta rectangular, compost de planta baixa, pis principal i segon pis, cobert amb teulada de teula àrab amb el carener paral·lel a la façana principal. Presenta una disposició simètrica de les obertures. El portal d'entrada a l'immoble es troba al centre de la planta baixa. Està coronat per un arc escarser amb decoració geomètrica en forma d'esglaonat a d'intradós i flanquejat per dues finestres rectangulars verticals amb reixa de ferro forjat, una a cada banda. A la part inferior de la planta baixa hi ha un sòcol. El pis principal presenta tres finestres amb balcó i barana de ferro, recta. Aquestes estan coronades amb arcs plans amb la mateixa decoració en esglaonat a d'intradós, i presenten un emmarcat a la part superior en baix relleu amb acabament esglaonat en tres cossos, el central més alt que als costats. Aquesta decoració es torna a repetir a les tres finestres del pis superior, si bé aquestes són de dimensions més reduïdes, i no tenen balcó.

Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Arxiu Servei de Patrimoni Arquitectònic.