Cal Seginer
Puig-reig

Cal Marçal
    A la ctra. C-1411a, al km 58,5 (abans de Viladomiu) camí en direcció sud-est uns 50 m.

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès de tamany modest. És de planta quadrada i, tot i que molt reformada, ha conservat la volumetria i la distribució en tres cossos. Els murs són de pedra, actualment arrebossats i pintats, la coberta és de teula àrab a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada al nord. La casa, situada en un desnivell del terreny, conta de planta baixa més un pis. Disposa d'obertures regulars a les façanes, però no s'hi aprecien elements constructius tradicionals. A la façana lateral té un petit cos afegit i una terrassa que surt de la planta pis. Davant de la casa té un cobert de pedra.

l'atual edifici es una construcció de finals del s. XVIII propia d'una etapa de properitat agrícola que permet construir masies i roturar camps per a la producció de cereals i vinya en una terreny abrupte, amb fortes pendents, un xic enlairat de la riera de la Garsa.

AADD. (2011). Pla d'ordenació urbanística municipal. Catàleg de masies i cases rurals. Ajuntament de Puig-reig. Fitxa 4.10 SERRA, Rosa. Aproximació a la historia de Puig-reig, Manresa 1982