Cal Sastre
Sant Mateu de Bages

Ctra. BV-3002, al km. 10.5 camí S-W cap a Caseta de l'Oliva. Camí est 1 km i enlilar a la dreta

En ruïnes. Li falta la coberta
    Catàleg de masies (núm. 53)
    Sense accés
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions petites, en estat de ruïna, que està emplaçada enmig d'un coster, gairebé amagada, en el context d'una vall per on transcorre el tram inicial de la riera de Coaner. Se'n conserven els murs perimetrals fins a una alçada variable, en algun sector fins gairebé la coberta. La casa era de planta més o menys quadrada i constava de planta baixa més un pis. La façana principal, encarada vers llevant, es troba semi-derruïda i actualment tapada per la vegetació. Interiorment estava dividida en dues estances. Els murs són de maçoneria. La casa conserva un cobert aïllat uns 30 m a l'oest.

No coneixem notícies històriques d'aquesta casa que, per la seva tipologia constructiva, podria ser obra dels segles XVIII-XIX. Recentment l'han adquirida els propietaris del Marquet.