Cal Rossimort
Rajadell

Centelles. NO del terme.
    Emplaçament
    Des del mas Centelles, prendre 1 pista dir. SE. Es troba a 950m del mas i a 35m.a l'S de cal Tàssies
    555

41.74415
    1.66798
    389243
    4622227
    08178 - 61
    En estat ruïnós. Ple de vegetació
    Ref. Cad: 08177A00100045
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-2020

Mas totalment en ruïna del qual queden restes molt escasses d'algunes parets. Actualment es veu una petita construcció rodona, una altra de quadrada, i una tina. Altres restes constructives es troben uns metres al sud de la tina i, en un altre sector, a llevant, però estan cobertes d'esbarzers i pràcticament no són visibles. El pràcticament únic vestigi conservat i certament visible des de lluny és la tina. És una construcció aïllada de planta semicircular amb una sola tina, que conserva l'encaironat a la paret interior.

Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num.88). En els mapes generals (ICGC) està mal ubicat (Cal Rossimort està rotulat com Can Gregori)
    El lloc es situa a l'altiplà de Sant Simeó de Centelles, envoltat de zones de conreu. S'hi accedeix, des de Fonollosa, entrant en terme de Rajadell pel Pinyer i arribant al Mas Centelles. Des d'aquest mas cal prendre una pista al SE, i a 950m del Mas Centelles s'arriba al lloc. També es pot anar des de Sant Amanç passant per Can Quius i Bruquesses. Les ruïnes es troben a 35 m. al S de cal Tàssies.

Era una antiga casa de pagès que pertanyia a Bruqueses