Cal Rossell
Marganell

Pla de Roldors
    Pel camí de Roldors, seguint per la dreta en les bifurcacions

Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - Kuanum

Masia que es troba en una zona agrícola envoltada d'altres edificacions rurals. Consta de dos volums adossats, tots dos de planta baixa i dos pisos amb la coberta a dos vessants, que desaigua a la façana principal i posterior. Es troben orientats a garbí, i el que limita amb xaloc és lleugerament superior en alçada que l'altre. Aquest volum té totes les obertures ceràmiques a plec de llibre, trobant-se el portal descentrat i dues finestres en cada pis. A xaloc hi té adossat un cos afegit modernament, de planta baixa i pis, i amb coberta com els volums originals. Pel que fa a l'altre volum, té un portal de pedra carejada amb llinda de pedra col·locada a plec de llibre, i en cadascun dels pisos superiors hi ha una finestra i un finestral amb balcó, tots ells de pedra carejada. A la façana de mestral hi ha un portal i cinc finestres, tres de les quals estan al primer pis, de pedra carejada. A la façana posterior hi ha adossat un porxo. A la façana principal, entre els dos volums, hi ha un rellotge de factura moderna amb la inscripció " 1851 Rosell Si la terra no es mogués no sabries l'hora que és". L'acabat exterior és la pedra vista, excepte el cos modern de xaloc, que combina la pedra vista i l'arrebossat i pintat de color salmó. Dins de la mateixa propietat, a uns 40 metres en direcció gregal, hi ha una altra construcció coneguda com Cal Ventura, que es troba en estat ruïnós i que manté en peu tan sols dos murs. Aquesta presenta obertures de pedra sense carejar, i el parament és de pedra i argamassa, on encara veiem restes de l'arrebossat original. Actualment, s'està reconstruïnt una part amb maó.

En el moment de fer l'inventari es trobava en procés de restauració.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.