Cal Ros
Tiana

  Maresme
  Plaça de la Vila

  Coordenades:

  41.48177
  2.26871
  438947
  4592498
  Número de fitxa
  08282 - 32
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Eclecticisme
  Segle
  XIV
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (núm CPAA 32) 17/07/2002
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 9343-I
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Tiana
  Autoria de la fitxa
  Àlvar Sáez Puig

  Masia agropecuària. Es tracta d'una masia de tres cossos. La façana principal és asimètrica. En l'eix del carener hi ha un portal adovellat de pedra lleugerament desplaçat i una finestra conopial. L'altra línia de finestres és a tocar de l'edifici adossat a la cantonada esquerra on la del primer pis és conopial. En el costat dret hi tenia un edifici adossat que en ser eliminat ha quedat cec. La façana lateral s'ha transformat en una casa entre mitgeres tradicional amb porta i balcó gairebé centrats, finestres laterals disposades desordenadament, cornisa i acroteri amb balustre ceràmic. La façana principal és estucada amb un to terrós clar i la lateral pintada de blanc amb sòcol taronja.
  La coberta és a dues vessants de teula àrab. L'estructura de l'immoble és de parets de càrrega.
  Aquesta casa s'alça sobre la plaça de la Vila, on l'era restaurada s'ha convertit en una plaça amb una font.

  Obra popular. Masia agropecuària. Actualment és el Centre de la Coral de la Joventut Tianenca. També ho trobem com a Can Senromà de Vila.

  Bonet i Garí, Lluís (1983). Les masies del Maresme, Centre Excursionista de Catalunya, Barcelona. Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana. Rodrigo, Xavier (1981). Les cases pairals de Tiana. Patronat Municipal de Cultura. Tiana.