Can Tolrà
Tiana

Per la Riera d'en Font

Gòtic
    XIV-XV-XVI
    Àlvar Sáez Puig

Masia agropecuària. Edifici civil; es tracta d'una masia amb planta baixa, pis i coberta amb teulada a sues aigües i carener perpendicular a la façana. Al costat dreta d'aquesta, hi ha un petit rafal adossat . En temps posteriors a la construcció inicial s'han obert algunes finestres sobre la façana. Destaca especialment el seu portal rodó, adovellat, i dues finestres gòtiques del primer pis -una d'elles d'arc conopial i l'altra amb arc carpanell-. Totes dues estan profusament decorades amb lobulats i caparrons esculpits a la línia d'impostes.

Gòtic tardà. La masia fou restaurada l'any 1980. També ho trobem escrit com a Cal Tolrà.

La primera data de referència que es té sobre la casa, el 1606, és un dibuix arxivat a la Diputació Provincial de Barcelona, Servei de Catalogació i Conservació de Monuments, al 1918, on està escrit que la casa era feta sobre fusta. Avui queda poca cosa d'aquella estructura inicial.

Bonet i Garí, Lluís (1983). Les masies del Maresme, Centre Excursionista de Catalunya, Barcelona. Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana. Rodrigo, Xavier (1981). Les cases pairals de Tiana. Patronat Municipal de Cultura. Tiana.