Cal Quintí
Marganell

Parc Natural de Montserrat
    Pel camí de Marganell al Casot, un cop passada la urbanització, seguir pel trencall a la dreta

IPC PNM-156
    J.M. Huélamo i M.Lloret - KuanUm

Masia situada en una carena de la muntanya de Montserrat, en un barri de cases modernes. Es troba formada per dos volums diferenciats: el més antic, de planta baixa i dos pisos i la coberta d'un vessant que desaigua a la principal; i el principal, de planta baixa i pis i la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals. El primer es troba orientat a ponent i és de planta rectangular. S'hi accedeix pel primer pis a través d'una escala adossada a la façana principal. Les obertures, els angles i els forjats es troben acabats amb ceràmica, mentre l'acabat del mur és la pedra vista. Aquest volum té a tramuntana un cos de planta baixa i mateix tractament, la part superior del qual s'ha ampliat modernament. Adossat a sol ixent hi ha l'altre volum, que es troba orientat a migdia. El portal principal d'aquest és d'arc escarser arrebossat, trobant-se a la part superior d'aquesta façana una obertura circular. La resta d'obertures també són arrebossades, de les quals destaquen les del primer pis de la façana de tramuntana, amb forma de galeria horitzontal de sis pòrtics d'arc de mig punt. Cadascun d'aquests pòrtics es troba decorat amb rajoles blanques i verdes a la part inferior. Adossat a sol ixent hi ha un porxo de planta quadrangular, obert a cada banda amb amb un arc de mig punt, i a la part superior és una terrassa transitable. L'acabat exterior d'aquest segon volum és arrebossat i pintat de color cru.

FORESTAL CATALANA, S.A (1995) Inventari de Patrimoni Cultural del Pla d'Ús i Gestió del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. HUÉLAMO, J.M.; SOLIAS, J.M. (2007) )Inventari del Patrimoni Cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat, Generalitat de Catalunya.