Cal Quimet
Vallbona d'Anoia

Carrer Major, 77. Nucli urbà

Núria Cabañas

Cal Quimet es troba situat a la banda nord del carrer Major, a la cantonada amb el passeig de Joan Vila, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. L'edifici, de planta rectangular, ocupa una superfície de 544m2. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lela a la façana principal i revestida amb teula àrab. Consta de planta baixa, primer i segon pis. A la façana principal hi ha tres portes, una d'elles d'arc rebaixat amb dovelles de pedra i a la dovella central hi ha la inscripció de 1792 emmarcada i amb una bola a cada cantonada. A nivell de la primera planta s'hi obra un balcó amb barana de ferro i una petita finestra i al segon pis una finestra sobre del balcó. La façana lateral de llevant hi ha quatre finestres a la planta baixa, tres al primer pis i una al segon pis. A la façana posterior se li adossa un cos de pedra i maons sense revestir amb la cantonada arrodonida entre el passeig Joan Vila i el carrer del Raval.
    Les façanes estan revestides amb morter de calç i les cantonades estan reforçades amb carreus de pedra ben escairats. La façana principal està coronada amb una cornisa de peces ceràmiques.

Cal Quimet data de 1792 segons la dovella central de la porta adovellada. A inicis de la dècada de 1860 hi residien membres de la família Vilaseca. A inicis del segle XX era propietat de Josep Vilaseca i Bas, propietari de ferreteries de Barcelona. L'any 1914 era propietat d'Antoni Vilarrubi Sabaté.
    Des de finals del segle XIX fins després de la guerra civil, Cal Quimet va estar ocupat parcialment en règim d'arrendament per Joaquim Esteve Cots "Quimet", antic forner.