Cal Queralt
Mediona

Carrer de Cal Marqués nº3/ Carrer de l’Església nº 4
    Emplaçament
    Al nucli de Sant Joan de Conilles, amb accés als dos carrers d’aquest veïnat, a tocar de Cal Marqués.
    429

41.47611
    1.60903
    383862
    4592546
    08122 - 57
    XVI--XIX
    1588
    Fitxa ARQ27 del catàleg de béns a protegir del POUM.
    Formen part del Inventari de Patrimoni Arquitectònic el portal i els blocs de pedra amb escuts i dates de l'edifici.
    3926203CF8932N0001AY
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edifici de planta quadrangular amb planta baixa, pis i golfes amb coberta a doble vessant de teula àrab. S’hi té accés des dels dos carrers principals del barri de l’església.  En destaca el portal del carrer de Cal Marqués,  adovellat i rematat amb arc de mig punt amb restes d’un escut a la clau on, tot i l’erosió es pot llegir (1) 588.

La resta d’obertures de l’edifici són d’obra i rectangulars, de menors dimensions les de les golfes. En destaquen un petit balcó a la façana de ponent i un de majors dimensions a la de llevant, ambdós amb balaustrada de ferro forjat.

Correspon a un dels edificis més antics del barri de Sant Joan de Conilles, documentat com a mínim a parit del segle XVI, si fem cas a la inscripció conservada. Aquesta edificació juntament amb altres properes van créixer a redós de l’antiga església parroquial de Sant Joan, conformant l’actual barri de l’església.