Cal Quec. Cal Quet
Castellfollit de Riubregós

Partida de Coletes
    Al veïnat de Millars

XVII-XXI
    Anna Camats Malet

Mas molt reformat. Actualment consta de l'edificació original, de planta rectangular i tres pisos, a la qual se li ha afegit un recinte annex a la banda sud, que s'adossa a la masia contigua de Cal Millars, i una altra construcció a l'oest, sobre una volta de pedra que comunica ambdós masos.
    La façana principal, on hi ha una petita porta d'accés, és la que tanca l'immoble per la banda est, i presenta dues finestres amb porticons de fusta al primer pis i dues finestres més petites al pis superior. A la façana nord només hi ha dues petites finestres allargades, una al primer pis i una al superior.
    La teulada és de doble vessant, coberta amb teula de tipologia àrab.
    Adossada a la banda nord de l'edifici, s'hi ha construït una plataforma de pedra que configura un pati descobert, recreixent la superfície original del conjunt del mas. I a la banda oest hi ha una petita zona enjardinada.
    Les façanes nord i est de l'edifici principal conserven l'obra de pedra vista, de carreus irregulars, mentre que la resta de murs han estat arrebossats i reformats. En general, l'aspecte exterior es troba molt modificat, amb el qual és difícil saber com era la construcció original.

És l'antiga masia e Ca l'Alzina, que va prendre aquest nom perquè els que la varen habitar procedien de la masia que avui s'anomena Cal Quec Pobre, a la partida de Magrà.

Segons FARELL (1994a:144) la masia estava habitada l'any 1981.

FARELL, Joan (1994a). Castellfollit de Riubregós. Vol I. Resum històric. Folklore. Llegendes. Tradicions. Fundació Salvador Vives Casajuana.
    FARELL, Joan (1994b). Castellfollit de Riubregós. Vol II. Toponimia i vocabulari de la vila i el terme. Fundació Salvador Vives Casajuana.