Cal Quec. Cal Quet
Castellfollit de Riubregós

  Anoia
  Partida de Coletes
  Emplaçament
  Al veïnat de Millars
  670

  Coordenades:

  41.75066
  1.41617
  368318
  4623305
  Número de fitxa
  08060 - 33
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVII-XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí IPAC-5606
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08059A00700015
  Autoria de la fitxa
  Anna Camats Malet

  Mas molt reformat. Actualment consta de l'edificació original, de planta rectangular i tres pisos, a la qual se li ha afegit un recinte annex a la banda sud, que s'adossa a la masia contigua de Cal Millars, i una altra construcció a l'oest, sobre una volta de pedra que comunica ambdós masos.
  La façana principal, on hi ha una petita porta d'accés, és la que tanca l'immoble per la banda est, i presenta dues finestres amb porticons de fusta al primer pis i dues finestres més petites al pis superior. A la façana nord només hi ha dues petites finestres allargades, una al primer pis i una al superior.
  La teulada és de doble vessant, coberta amb teula de tipologia àrab.
  Adossada a la banda nord de l'edifici, s'hi ha construït una plataforma de pedra que configura un pati descobert, recreixent la superfície original del conjunt del mas. I a la banda oest hi ha una petita zona enjardinada.
  Les façanes nord i est de l'edifici principal conserven l'obra de pedra vista, de carreus irregulars, mentre que la resta de murs han estat arrebossats i reformats. En general, l'aspecte exterior es troba molt modificat, amb el qual és difícil saber com era la construcció original.

  És l'antiga masia e Ca l'Alzina, que va prendre aquest nom perquè els que la varen habitar procedien de la masia que avui s'anomena Cal Quec Pobre, a la partida de Magrà.

  Segons FARELL (1994a:144) la masia estava habitada l'any 1981.

  FARELL, Joan (1994a). Castellfollit de Riubregós. Vol I. Resum històric. Folklore. Llegendes. Tradicions. Fundació Salvador Vives Casajuana.
  FARELL, Joan (1994b). Castellfollit de Riubregós. Vol II. Toponimia i vocabulari de la vila i el terme. Fundació Salvador Vives Casajuana.