Cal Putxet de Dalt
Castellbell i el Vilar

  Bages
  Solell de Ferreroles
  269

  Coordenades:

  41.6544
  1.82272
  401974
  4612075
  Número de fitxa
  08053 - 93
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Popular
  Contemporani
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  000302700DG01A0001ZK
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  Masia encinglerada entre entre la quadra de Vilamarics, del terme de Monistrol de Montserrat, i les propietats de Ferreroles. Hi trobem dues construccions. L'edifici antic no està habitable i ha sofert modificacions posteriors que n'han desfigurat la fesonomia originària. És de planta quadrangular, amb el cos de l'esquerra més alt. Les dues cobertes a un vessant. Els paraments són de paredat amb arremolinat i algun tram arrebossat.
  La part de l'habitatge és de construcció més recent, de planta quadrangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. Els paraments són de pedra, però han estat arrebossats, que en algun tram s'ha perdut i deixa entreveure el paredat.
  Destaca una marquesina damunt la porta principal d'accés, feta de teules a dues aigües. La porta i la finestra del seu damunt tenen l'emmarcament de maons amb arc de mig punt.

  Putxet és un diminutiu de Puig, i és doncs un turonet o pujol. També existeix com a cognom.També es coneix per cal Putxet de Dalt