Cal Joan del Putxet
Castellbell i el Vilar

  Bages
  Solell de Ferreroles
  228

  Coordenades:

  41.65257
  1.82336
  402024
  4611871
  Número de fitxa
  08053 - 92
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Regular
  Està poc cuidada i presenta algunes estructures que no s'utilitzen on es veu la manca de manteniment.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  000302800DG01A0001UK
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  Masia situada a tocar del torrent que limita per terres de Castellbell i el Vilar i de la quadra de Vilamarics, del terme de Monistrol de Montserrat. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos. El pis superior antigament eren les golfes. La coberta és de teules a dues aigües, però amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada al sud-oest. Els paraments de paredat han estat arrebossats i pintats de blanc. S'hi han fet reformes i afegits que han canviat la fesonomia originària de la casa.
  Al sud-est, s'aixeca un altre edifici destinat a la productivitat de la finca, de planta semisoterrada i pis. Amb les voltes de la planta baixa de pedra.
  Conserva dues tines circulars i un cub a la part del darrera de la casa. S'hi accedeix a través d'un cobert adossat a la façana amb la coberta a un sol vessant amb teula àrab. També es conserva l'ànima de ferro de la premsa del vi, del tipus premsa de gàbia; la carcassa de fusta s'ha col·locat al jardí com a element decoratiu.

  També es coneix per cal Putxet de baix

  El Joan degué ser un descendent de cal Putxet (de Dalt).