Cal Puntes
Casserres

l'Ametlla de Casserres
    Accés per la BV-4132, PK 6,5 surt un camí asfaltat, que passa davant de la Casanova de Figuerolas.

Jordi Montlló Bolart

Masia fonamentada directament damunt la roca que es troba en molt bon estat de conservació, totalment habilitada. Consta de dos volums o cossos que s'adapten al desnivell de la roca. El cos principal, que sembla el més antic, de planta més trapezoïdal que rectangular, consta de planta baixa i dos pisos a la part del davant. Pel darrera l'accés es fa directament a la planta pis. Aquest cos té un petit annex a la façana nord-occidental. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a sud-est. D'aquesta façana destaca un parell de contraforts. La majoria d'obertures presenten llindes de rajols, però n'hi ha alguna amb llinda de fusta. Els paraments són de maçoneria vista, rejuntades amb morter.
    El cos adossat a migdia és de planta irregular i consta de planta baixa i pis.

Una llinda amb l'any de 1783 gravat, marca l'antiguitat de la construcció.