Cal Puntas
Gaià

Sector nord-est del terme de Gaià
    Ctra. BV-4401, al km. 10,7 camí en direcció est uns 800 m fins Racons, i camí W uns 200 m

Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès emplaçada en un terreny elevat prop de l'inici d'un torrent que desemboca en el torrent de cal Cisteller. Consta d'un cos residencial de planta rectangular, amb planta baixa més un pis. Sembla aixecada en una sola fase constructiva, probablement al segle XIX, i ha estat rehabilitada respectant els volums originaris. La façana principal, encarada a migdia, presenta una estructura simple i simètrica, amb dos portals i dues finestres al seu damunt. Totes les obertures són emmarcades amb maó. Els murs són de maçoneria, actualment a pedra vista. En la resta de façanes les finestres són petites. La part nord era un antic cobert que ha estat incorporat a les estances interiors de l'habitatge.

Foto núm. 1 facilitada per Ramon M. Vila

No coneixem notícies històriques antigues d'aquesta casa que, per la seva tipologia constructiva, podria ser obra del segle XIX. Ja al segle XX la casa ha restat força temps deshabitada.