Cal Puiggròs
Jorba

XVIII, XIX, XX
    Molt reformada en epoca recent.
    Fitxa 66a del catàleg d’edificacions en sòl no urbanitzable
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edificació de planta quadrangular composta de planta baixa i primer pis, amb dos cossos d'una planta adossat al l'oest i un cobert a la banda nord. La façana principal és de pedra vista i té un gran portal adovellat amb arc de mig punt. Les obertures són rectangular amb ampits i llindes de pedra, les de la banda est són més grans.

L'edifici principal té coberta a dues aigües de teula àrab, els cossos annexats són a una vessant. En un dels camps propers, també hi ha un pou totalment cobert per vegetació.

Correspon a una del nombrós grup de masies existent al municipi ja al segle XVIII.

Casassas i Simó, Lluís; Enrich i Hoja, Jordi; Riba i Gabarró, Josep; Termens i Graells, Miquel; Torras i Ribé, Josep M. (1988): Història de les Comarques de Catalunya. Anoia. Vol. I. Manresa: Parcir. Edicions Selectes.