Cal Puça
Santa Maria de Miralles

Al camí de Cal Puça que enfila al O. que surt de la carretera C-37 entre els kms. 52 i 53

Es troba molt refeta
    Projecte de Catàleg de Masies fitxa 9
    Pedro Barbado

Edifici de 4 cossos de planta rectangular orientats nord-sud amb teulada de dues vessants a nord i sud excepte el cos més gran central que ho fa a est-oest. El cos principal presenta el carener perpendicular a la façana principal. La teulada és de teula àrab. La façana principal que dona al camí de cal Puça està molt refeta i encimentada. De les tres plantes del cos central només donen al camí dues; l'altra planta, ara convertida en entrada està a la part posterior i a una cota més baixa que el camí, ja que la planta baixa està soterrada, amb el costat nord en contacte amb el terreny. Les finestres són petites amb reixa de ferro i un petit ampit de rajola. A la cara est les finestres són més grans amb llinda de fusta.

Mola de molí com a taula, a l'exterior. Situada a la riba esquerra del torrent de cal Puça

Can Pussa segons el Nomenclàtor de 1860. Riba (1988, 211-212) cita Puça dins del grup de masies de a partir del segle XVII. També apareix al mapa IGE de 1914 (Cal Pusa). Per tant documentada al segle XIX i segurament construïda al XVIII, tot i que ha esta molt reformada durant el segle XX.

RIBA GABARRÓ, Josep (1988): Història de l'Anoia, vol. I Capítol Santa Maria de Miralles. Parcir Edicions Selectes, 2a. edició. Manresa, p. 209-219.