Cal Massip
Santa Maria de Miralles

Al final del Camí de les Planes de Ca l'Erzet, que surt de la C-37 al'alçada de Cal Ramonet

Molt restaurada. Ha perdut la seva fesomia original
    Projecte de Catàleg de Masies fitxa 31
    Pedro Barbado

Edifici de planta rectangular de petites dimensions molt restaurada. La teulada de teula corba és de dues vessants que cauen a nord-est i sud-oest amb el carener perpendicular a la façana principal. Té dos pisos d'alçada i la seva façana principal dona al sud-est i presenta una porta i 4 finestres ubicades de manera simètrica amb dues a cada planta a costat i costat de la porta. Totes les obertures estan tancades amb forjats de ferro. La façana està encalada i té un sòcol decorat amb petites pedres. L'edifici principal presenta dos cossos adossats.

Forma un petit nucli amb Ca l'Otzet o Atzet (Fitxa 22), i també amb la Castea de Ca l'Atzet i el Cup de Ca l'Atzet (fitxes 115 i 116)

Apareix citada en un document de 1770. Can Massip podria haver estat la masoveria de Ca l'Atzet. Molt reformada posteriorment.