Cal Posas
Vilafranca del Penedès

Plaça de l'Oli, 2-4

Barroc
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres que fa cantonada amb pati posterior. És de planta irregular fent una corba a la façana que consta d'un cos central de planta semisoterrani, planta baixa aixecada, dos pisos i golfes i amb un pis menys a la façana posterior, i dos cossos laterals de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de teules àrabs a dues aigües a diferent nivell i els careners paral·lels a la façana.
    Façana principal composada a partir de sis eixos verticals. La porta principal és d'arc rebaixat, amb escut centrat, i les secundàries, una adintellada i l'altra amb un arc de mig punt. A les plantes pis hi ha balcons amb obertura adintellada i d'arc rebaixat i finestres adintellades. A les golfes hi ha ulls de bou el·líptics, un d'ells transformat en balcó. Façana lateral amb balcó d'obertura d'arc rebaixat i finestres adintellades
    El coronament de la façana és amb ràfec de maó i tortugada

BENACH i TORRENTS, Manuel (1935). "Una guía artística y monumental de Vilafranca del Penedès", dins Quaderns il·lustrats. Impremta Esteve. Vilafranca del Penedès, agost de 1935.
    BENACH i TORRENTS, Manuel (1983). El barri gòtic i els museus de Vilafranca. Museu de Vilafranca. Vilafranca del Penedès (2ª edició).