Cal Picarol Fumat
Puig-reig

Fonollet
    Ctra. BV 4131 al km 10 seguir pista asfaltada direcció S-W uns 2,5 km i camí sud passant el Roseret

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès que consta del cos principal més un petit cos afegit a la façana est, de les mateixes característiques. És de planta rectangular, amb planta baixa més un pis i sotacoberta. Es tracta d'una edificació senzilla, amb els murs de pedra vista i carreus a les cantonades. Les obertures de les finestres tenen llindes, brancalls i escopidors de pedra, i els tancaments són de fusta. La coberta és de nova construcció amb estructura de formigó i teules àrabs a dues vessants. La casa ha estat restaurada l'any 1994, segons una data inscrita a la llinda de la porta d'entrada. A l'est hi ha un cobert en ruïnes corresponent a la pallissa, i també una tina.

Sembla que havia estat masoveria de cal Feliu. Per les seves característiques constructives, podia tractar-se d'una obra dels segles XVIII-XIX. Després dels incendis de 1994 la casa fou rehabilitada: la part alta dels murs i l'interior van ser refets de nou

SERRA, Rosa (1982). Aproximació a la historia de Puig-reig, Manresa.