Cal Pep Galindaines
Veciana

Santa Maria del Camí

Jordi Montlló Bolart

Masia situada a prop del camí que uneix Santa Maria del Camí amb Veciana, a l'alçada de Castellnou, envoltada de camps de conreu. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis; la coberta de teules àrabs és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. El cos originari ha estat ampliat pels laterals fins a convertir-la en una casa de tres cossos.
    S'està reformant seguint els criteris de l'arquitectura tradicinal i refent coberts per a nous usos amb els acabats externs dels paraments de pedra vista i amb les obertures amb llinda de pedra treballada, a excepció de la porta d'entrada que es conserva la llinda de fusta que ja tenia.

En algun document s'anomena erròniament com a Cal Bacinetes.