Cal Bermúdez; el Simó
Veciana

Santa Maria del Camí

XVI-XX
    Dolent
    a nivell patrimonial s'ha desfigurat l'arquitectura tradicional de la masia i s'han malmès algunes parts com l'antiga capella.
    000402400CG71G0001XL
    Jordi Montlló Bolart

Gran masia situada al peu de l'Anoia, dominant el pas per l'antic camí reial, actual N-II. És un edifici de planta rectangular, molt allargat, en el que s'hi ha afegit cossos o se n'han aprofitat, com el de la capella per reconvertir-ho a magatzem o fàbrica de sabates. La coberta és de teules àrabs a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia. Els paraments són de pedra vista i en algunes parts arrebossats. La porta principa, que és adovellada, i les obertures estan emmarcades amb pedra sense carejar i algunes arrebossades.

Hi havia una capella que s'ha reconvertit en altres usos.

L'antic nom de la casa és Cal Simó, però els darrers propietaris el volen reemplaçar pel seu cognom "Bermúdez".