Cal Pedó
Marganell

Pla de Cal Tinet

La coberta es troba en mal estat.
    Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - KuanUm

Petita masia que es troba situada en una zona agrícola, sobre el nucli de Marganell. És de planta baixa i pis amb la coberta a dos vessants que desaigüen a la façana principal i posterior. Consta de dos cossos paral·lels adossats, el principal lleugerament superior a l'altre. Adossades de forma perpendicular a la façana principal hi trobem les corts, d'un sol nivell d'alçat i acabades amb pedra. La façana principal combina obertures ceràmiques amb d'altres de pedra carejada. El volum orientat a tramuntana es troba obert amb finestres de pedra carejada a la façana principal, i en un extrem de la façana lateral hi ha una obertura que probablement es correspon amb una tina. Modernament, al primer pis de la façana de migdia s'hi ha afegit un balcó. L'acabat exterior és de restes de l'arrebossat original de color terrós i la pedra vista on aquest no es conserva.

Manté tots els elements tipològics tradicionals.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.