Cal Pau Vidal
Els Hostalets de Pierola

Nucli urbà dels Hostalets de Pierola, al peu del Camí Romeu a Montserrat.

Desconegut
    Falta manteniment general, sobretot a la façana.
    Natàlia Salazar Ortiz/Jordina Sales Carbonell. Francesc Valls

Edifici de tres façanes i de planta quadrangular, amb planta baixa , planta pis i golfes. La façana principal, que conserva part de l'obra de totxo visible més antiga, s'orienta a l'oest. La seva morfologia constructiva sembla correspondre a un hostal, donada l'amplitud i els afegits de l'edifici. Cal destacar que la casa es troba al peu de l'antic Camí Romeu a Montserrat, la qual cosa explicaria la seva anterior funció d'hostal.

Es desconeix amb precisió quan va ser edificada aquesta casa. La documentació disponible fa pensar que data dels anys posteriors al final de la Guerra del Francès. Fou a partir de 1816 que van construir-se les cases immediates dins el procés d'urbanització de l'actual carrer Baix de Sant Antoni, en el límit de la hisenda de can Vidal del Malcavaller. De fet el nom de la casa prové molt probablement del seu primer habitant, Pau Vidal Ferrer, un dels fills cabalers de l'esmentada masia.