Cal Pau
Castellfollit del Boix

Sant Pere de Castellfollit. Est del nucli Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Des de l’Ajuntament de Castellfollit del Boix agafar el camí que porta a l’església de Sant Pere de Castellfollit del Boix
    670

41.66984
    1.69844
    391651
    4613938
    08059 - 414
    s. XIX
    1850
    08058A006000300000PE
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Pau és una edificació de planta rectangular construïda l’any 1830 segons el cadastre. La coberta és a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, pis i golfes, actualment reformada. La façana presenta una composició molt simètrica pel que fa a les obertures. A la planta baixa s’obra el portal adovellat d’arc de mig punt amb l’any 1850 gravat a la pedra clau amb dos finestrals a la banda dreta i una petita finestra al costat esquerre, totes emmarcades per maons col·locats a mode de sardinell. A l’alçada del primer pis, damunt el portal, s’obra un balcó amb voladís i barana de ferro i tres finestres de petites dimensions, model que és repeteix a nivell de golfes. En aquest cas, les obertures estaran remarcades per una arc de ciment.