Cal Parenostres
Avinyó

Horta d'Avinyó
    850 m al sud-est de Ca l'Ermità, proper al camí del Clapers

Està en ruïnes
    Marc Cucurella Pinilla

Masia datada del segle XIX de planta baixa i pis amb una superfície aproximada de 537 m2. La coberta era de dues vessants que feien el desguàs a les façanes laterals. L'acabat exterior és de pedra vista amb restes d'arremolinat i algunes parets són de tàpia. Part del sostre de la planta baixa és amb volta. S'observen ampliacions de diferents èpoques, una part en voladís que sobresurt de la façana actual, en estructura de formigó i maó, i altres cossos adossats a la casa principal com coberts. Hi ha una tina a la façana nord-est i un pou. Se situa en un entorn rural envoltada de camps de conreu i bosc.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.