Cal Parató
Font-rubí

Barri de Casesnoves, 30

Miquel Gea i Bullich

Conjunt de dos edificis i alguns annexes. L'habitatge que se situa a ponent es coneix com Cal Parató. És un edifici de planta rectangular amb coberta de teula àrab de dos aiguavessos i carener perpendicular a la façana principal, que s'obre al costat SO. L'edifici s'articula en dos nivells: planta baixa i planta primera. La disposició de les obertures de la façana principal és totalment simètrica, essent totes allindades a excepció de la porta principal de l'immoble, que compta amb un arc escarser. L'obertura central de la planta primera és un balcó amb barana de ferro que combina les barres rectes amb barres helicoïdals. Hi destaca el capcer ondulat de tradició noucentista de la façana principal, on es barregen amb perfecta simetria línies corbes còncaves i convexes amb petites línies rectes amb arestes.