Cal Noia / Camp del Bordoia
Castellví de la Marca

A prop del km 6,8 de la carretera BV-2128. A 500 m davalla la Riera de Marmellar.

caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer.
    INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC.
    Tríade scp

Jaciment arqueològic amb troballa d'una ara de pedra calcària i materials arqueològics ibèrics i romans en superfície. Al fer-se una explanació del terreny als anys 50, es podria haver destruït part del jaciment (camp de sitges). D'altra banda, la referència al "camp de la Bordoia" pròpiament seria un camp erm en el marge dret del camí, en el qual no s'hi localitza cap tipus de material, tot es concentra en el marge superior, a l'esquerra del camí.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995. A l'aplanar el camp l'any 1950, destruïren un possible camp de sitges d'emmagatzematge ibèric, del qual només en queda el testimoni en la concentració de materials en el camp.

El propietari del terreny donà a conèixer, l'any 1950, a Pere Giró i Romeu (de Vilafranca del Penedès) l'existència d'una ara de pedra calcària (actualment al Museu de Vilafranca / Museu del Vi) trobada en uns camps propers al mas. Segons les referències es localitzà ceràmica ibèrica a torn (de tipus comú, amb fragments d'àmfores i d'altres contenidors) en una feixa que havia estat aplanada, trobant el material concentrat en diversos punts.

BALIL ILLANA, RIPOLL i PERELLÓ. "Noticiario. Actividad arqueológica en Cataluña durante los años 1950-1951". Archivo Español de Arqueología. Vol. XXV, n. 85, 1r semestre 1952, p. 182. ESTRADA, J. Vias y poblamiento romanos en el territorio del Area Metropolitana de barcelona, Barcelona: Comisión de Urbanismo B65, 1969, p. 63. GIRÓ ROMEU, Pere. "Interesantes donativos al Museo de Vilafranca" Acción Católica. Vilafranca del Penedès: suplementos de las Hojas Parroquiales, any X, n. 45, 18/11/1950. GIRÓ ROMEU, Pere. "Notas de Arqueología de Cataluña y Baleares: Castellví de la Marca". Ampurias, vol XXVI-XXVII. 1964-1965, p. 266.