Cal Nen Xic
Capolat

Berguedà
    Situada a la línia que separa Capolat i Montmajor. Es troba a l'antiga parròquia de Sant Quintí de Taravil.
    Al costat d'un camí que s'agafa prop de les antenes del Cap de Plans.

42.069541304732
    1.7009587213397
    392533
    4658314
    08045 - 38
    Murs bastant degradats.
    08044A006000050000SB
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Cal Nen Xic és un habitatge en balma orientat al sud-est. Les restes estan situades al llarg de 10 metres. Els murs són de parament irregular, fets de pedres desbastades i lloses de diferents mides, tot cohesionat amb fang. L'amplada dels murs és d'entre 45 i 60 cm. S'han conservat el mur exterior i dos interiors que divideixen la casa en tres espais diferenciats.

L'àmbit central destaca per ser de dimensions superiors als dos laterals. A ponent les restes estan en més mal estat, i no permeten identificar on finalitza el mur exterior. En aquesta zona també es localitza un mur de tàpia, possiblement de divisió interna. La casa utilitzava la roca de la balma com a paret posterior, parets laterals i sostre.

Constructivament sembla ser del segle XIX, però documentalment no en tenim notícies.