Cal Mosso
Sant Pere Sallavinera

La Querosa. Al sud de Sant Pere Sallavinera

Núria Cabañas

Cal Mosso és una casa situada a poca distància de Cal Pagès del nucli de la Querosa. Es tracta d'una casa de mitjans del segle XIX de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada al sud. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. Davant la casa hi ha una zona de patí tancat mitjançant un mur de pedra i un cos de petites dimensions utilitzat com a garatge i un cobert construïts posteriorment. Al frontis s'hi obre la porta d'accés i una finestra rectangular a la banda dreta. A nivell del primer pis hi ha dos balcons que substitueixen les antigues finestres emmarcades amb pedra ben escairada i a l'alçada de les golfes tres finestres de petites dimensions. En la façana de llevant hi ha destaca una única obertura a nivell del primer pis amb l'any 1869 gravat a la llinda de pedra.