Cal Mosset
Castellfollit del Boix

Camí de Can Prat al Pla de Servitge

s. XIX
    Residencial - productiu
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Mosset és una construcció de mitjans del segle XIX situada al Pla de Servitge. El conjunt està format per dos grans volums amb algun cos annexa. El cos principal, construït l’any 1855 es troba situat a la part central. És un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. La coberta ha estat modificada tant el alçada com en pendent. Consta de planta baixa i pis. A la planta baixa s’obra l’atinc portal d’arc rebaixat amb l’any 1855 inscrit a la llinda juntament amb tres finestres, les quals han estat modificades. A nivell del primer pis s’obren tres finestres amb llinda de pedra i la central conserva l’antic ampit. Al costat de llevant s’hi annexiona un segon cos, de volumetria de tres pisos atès que ha estat modificat respecte el seu cos original. Inicialment era un volum més reduït amb la porta d’accés a l’extrem esquerre d’arc rebaixat i el qual conserva una espitllera. Aquest espai fou ampliat creant el cos actual amb diverses obertures als tres nivells emmarcades amb un marc de maons. Aquest conjunt s’hi adossen dos volums més, un a la banda de llevant i l’altre de ponent destinat a coberts i espai d’emmagatzematge.