Ca la Constància
Castellfollit del Boix

Camps del Ton Tiu. Sud de Castellfollit del Boix
    Camí de Can Prat i el primer a la dreta

En procés de restauració
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca la Constància és un edifici de principis del segle XX format per un cos central de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Té un cos annexa a la façana de ponent amb coberta plana utilitzada com a terrassa amb barana d’obra amb un segon cos annexionat posteriorment. Ambdós eren els espais destinats a corralines i magatzem. La zona d’habitatge consta de planta baixa i pis. Al frontis està dividit en dos eixos simètrics. A la planta baixa s’hi obra el portal d’accés d’arc rebaixat i una finestra a cada costat i a nivell del primer pis un balcó amb barana de ferro i voladís a la part central i una finestra a cada costat. Excepte la porta la resta d’obertures són d’arc pla.  A la banda de llevant hi ha l’antiga pallissa, actualment reformada amb una porta d’accés d’arc rebaixat de maons amb diverses obertures ja que consta de planta baixa i planta pis. Posteriorment, a mitjans s. XX, davant l’antiga edificació s’hi va construir una casa de nova planta on actualment hi viuen masovers.

Ca la Constància és una edificació d’inicis del segle XX situada en una zona on antigament ja hi havia una edificació enrunada. La propietària s’anomenava Constància i era una de les filles de Salvador Oller, de Cal Casino.