Cal Mossèn Camps
Matadepera

Carrer de Sant Joan, 3

Bonaventura Bassegoda (arquitecte) i Manuel Duaygues (constructor)
    Protecció Parcial (Número 21 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Jordi Montlló Bolart

Casa als quatre vents de planta rectangular que consta de planta baixa i pis. La coberta és de pavelló amb ràfec a les quatre façanes. Destaquen les teules i la xemeneia vidriades, amb tons blaus i rogencs formant una composició geomètrica. Està envoltada de pati i una mur d’obra la delimitat de la via pública.

La façana té una composició simètrica a parir de tres eixos de verticalitat definits per tres obertures a cada planta: porta d’accés amb cancell i dues finestres laterals a la planta baixa; i tres finestres amb accés a un balcó corregut a la planta pis. Aquest balcó, que té una barana de ferro forjat, és de perfil ondulant tant en el voladís com en la barana. Totes les obertures són d’arc escarser. El parament és arrebossat sense pintar amb emmarcament per a les obertures. La façana posterior és dominada pel porxo, amb una estructura de càrrega de columnes i bigues de ferro.

La distribució interior és simètrica i molt similar tant en planta baixa com en el pis. Té un passadís central i habitacions a banda i banda. Al fons del passadís hi ha la sala menjador amb sortida directa al jardí. Destaquen la varietat dels paviments hidràulics amb motius geomètrics

El jardí i l’hort arribava originàriament fins el carrer de Balmes, avui segregat amb d’altres habitatges. En aquesta façana s’hi conserva la porta antiga d’accés a la finca. La tanca del jardí de la façana principal presenta l’ampit enrajolat i pilastres amb decoració ceràmica. El sòcol és de paredat i entre pilastres hi ha una barana de ferro forjat.

Aquesta casa és una mostra de les primeres cases d’estiueig de Matadepera; fet que es produí en un principi en el mateix nucli urbà i que després es va estendre amb un model poc sostenible.

Manté la denominació de qui fou el seu primer propietari, mossèn Josep Camps i Colldelram. Fou regent de mossèn Jaume Torres entre 1906 i 1908, per motius de salut. Aquesta estada i el fet de disposar d’una herència familiar el decidiren a construir la casa. El projecte, de 1910,  és obra de Bonaventura Bassegoda.