Cal Mocó
Capolat

Berguedà
    Casa situada a la Vall de Lord, a l'antiga parròquia de Sant Serni de Terrers. Es troba en un replà del pendent al nord del Racó de cal Mocó.
    Al km 14 de la BV-4241

42.10561
    1.73376
    395306
    4662278
    08045 - 6
    XIX, XX
    Dolent
    Les obres de la carretera de Berga a Sant Llorenç de Morunys van afectar considerablement les estructures. Pràcticament no es veu res a simple vista.
    08044A005000290000SY
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Antiga edificació molt arrasada, sent només visible part d'un mur. Està fet amb blocs irregulars de calcària i té una llargada de 7,2 metres. No és possible determinar el seu gruix. La coberta devia ser de teula àrab, ja que es poden trobar molts fragments de teula pels voltants.

Pràcticament no es coneix res sobre aquesta casa. No és esmentada en el "Registro de las casas de campo de cada Distrito y de los Aforados de la Guerra nº.63" (ACBR) de l'any 1856. Això fa pensar que aquesta construcció dataria de la segona meitat del segle XIX. Fonts orals puntualitzen que la casa encara estava habitada a principis del segle XX.

SOCIETAT D’ARQUEOLOGIA DEL BERGUEDÀ (2004). Inventari i Catalogació del Patrimoni Cultural moble i immoble del Municipi de Capolat. Inèdit