Cal Met
Santa Maria d'Oló

Carrer Major, 6-8. Nucli urbà d'Oló

Façana amb escrostonaments; li convindria una restauració
    Jordi Piñero Subirana

Conjunt de dues edificacions situades al nucli urbà d'Oló que formen la casa coneguda com cal Met. S'hi pot diferenciar perfectament la casa antiga (situada al nord) i el cos més recent construït el 1935 (situat al sud).
    La part antiga és una edificació força irregular que consta de quatre plantes, incloent-hi una terrassa superior. L'entrada és pel carrer de Josep Sauleda Roca, i ha estat objecte d'una remodelació moderna. Aquesta part conserva exteriorment les característiques d'una casa popular del segle XIX. A la part de l'àtic compta amb tres balconets rematats amb marcs de maó rosat i rajola ceràmica. A l'interior, els baixos conserven un interessant celler amb premsa.
    La part construïda el 1935 presenta una bonica façana d'inspiració noucentista. És formada per tres cossos que tenen remarcades les línies principals amb maó vermell, en contrast amb la tonalitat clara del fons. Cada cos té un portal als baixos, amb arc carpanell o rebaixat, i una obertura en l'ampli balcó del primer pis. La façana és rematada amb un coronament que sobresurt en cresta amb dos frontons circulars als costats i un arc escarser al centre. Els frontons laterals tenen un ull de bou decorat amb forma de S. A la planta baixa el portal dóna a una estreta escala decorada amb rajola de ceràmica.

Inscripció (gairebé esborrada) al frontó central: 1935
    Informació facilitada per Josep Canamasas Güell

Aquesta era una casa construïda al començament del carrer Major, el qual es va formar als segles XVII-XVIII. Ja al segle XX, el 1935 els seus propietaris van aixecar el nou habitatge adossat al sud, amb una façana d'estil noucentista. Els amos continuaven vivint a la casa antiga. En la nova hi havia dos pisos, que eren de lloguer. Pels volts de 1950 el propietari, Cinto Puig Bertran, i la seva família es van traslladar a Barcelona. Ell feia de taxista i venien els caps de setmana. Als baixos de la casa nova hi havia hagut un sastre i una sabateria. Així mateix, entorn de la dècada de 1970 s'hi va instal·lar la primera oficina de la Caixa de Manresa a Oló. La filla de Cinto Puig, "Persita" Puig, es va vendre la casa.

COMELLAS SALA, Tània (2017). L'arquitectura modernista i noucentista de Santa Maria d'Oló. Treball de recerca. INS Miquel Bosch i Jover, p. 20.