Cal Meler
Castellfollit del Boix

El Clot de l’Isidró. Nord-est de Castellfollit del Boix
    Camí cap a Fontanelles. A l’alçada del Viver de Fontanelles agafar el camí del clot

s. XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Meler és un conjunt d’edificacions formada per la casa primigènia u cossos annexes construïts posteriorment. La casa és una construcció de principis del segle XIX de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. A nivell de planta baixa s’obra un portal d’arc de mig punt adovellat amb una finestra a cada costat d’arc pla. A l’alçada del primer pis, hi havia tres finestres, malgrat la situada al costat esquerra ha desaparegut. Les dues restants conserven la llinda de pedra i l’ampit i a la finestra central hi ha inscrit l’any 180_ a la llinda. A la façana de ponent s’obren quatre finestres a nivell de planta baixa i una a nivell de pis amb llinda i ampit de pedra. A la façana posterior hi ha una sola finestra a l’alçada del primer pis. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa

Actualment s’anomena Cal Meler perquè els propietaris es dediquen a l’elaboració de mel. També s'havia conegut com Cal Mateu