Cal Masover del Riambau
Santa Maria de Merlès

Sector central del terme municipal
    A 2000 metres per pista forestal de la carretera BV-4406, punt quilomètric 14'100.

Jordi Compte i Marta Homs

Cal Masover del Riambau està situat pocs metres a l'est de la masia del Riambau, en un punt elevat de la baga del Riambau des d'on es domina bona part de la vall de Merlès.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta rectangular i de planta baixa, primer pis i golfes, bastit amb murs de maçoneria de pedra. Les cantonades estan diferenciades amb carreus treballats en el nivell de planta baixa, i amb maó al nivell de primer pis i golfes. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    La façana principal, orientada al sud, té una disposició de les obertures simètrica. A la planta baixa hi ha un portal d'arc deprimit convex emmarcat amb pedra treballada al centre i una finestra emmarcada amb maó a cada costat. Tant al nivell de primer pis com al de golfes hi ha tres finestres emmarcades amb maó, amb la diferència que les de les golfes són de menors dimensions.
    La façana est té un única obertura, d'arc de mig punt i emmarcada amb maó, a nivell de golfes.
    La façana nord té set finestres emmarcades amb maó, quatre a la planta baixa i tres al primer pis.
    La façana oest està dominada per un cobert adossat de grans dimensions bastit amb murs de maçoneria de pedra i pilars de maó.

Segons documentació conservada a la masia del Riambau, cal Masover del Riambau va ser edificat l'any 1924.