Cal Llop
Sant Llorenç Savall

Vallcàrcara

XVII-XIX
    La casa es troba es procés de ruïna, i han començat a caure algunes de les parets.
    Laura de Castellet i Ramon

Senzill maset d'un sol cos amb dues ampliacions fetes al llarg del temps i algun cobert annex; tot i que les portes i finestres tenen llindes sòlides, cap d'ella és datada. No conserva la teulada, però sí l'arrencada de lloses.

El mas es troba sota un gran dipòsit d'aigua.

Mas documentat des del 1693, abandonat a finals del segle XIX i associat a la propietat de Salallasera. També fou coneguda com a casa Calvó per ser el cognom dels propietaris.

AA.DD (2003) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 1 (Els masos de Sant Llorenç, agost 2003), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.