La Busqueta
Sant Llorenç Savall

  Vallès Occidental
  Des del carrer Ripoll, seguir la pista que pel torrent del Burc i el Mascarell arriba al mas.
  Emplaçament
  Vallverd

  Coordenades:

  41.67226
  2.07104
  422672
  4613805
  Número de fitxa
  08223 - 47
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Medieval
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XV-XX
  Estat de conservació
  Bo
  La casa està restaurada amb encert, però cal saber destriar què és originari i què s'ha anat aportant a la segona meitat de segle XX.
  Protecció
  Legal
  BCIL Núm CPCC 747 (Comissió urbanisme 05/12/1983)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  27964
  Accés
  Fàcil
  Residencial - productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 013A00008
  Autor de la fitxa
  Laura de Castellet i Ramon

  Masia d'origen medieval, amb un cos central i diversos annexos tancats per un pati amb barri. A l'entrada hi ha una pallissa ampla amb un gran arc davant una era enrajolada i tancada. La casa té altres dependències als voltants i a l'entorn hi ha granges. Hi ha diverses llindes decorades, i a la façana un gran rellotge de sol magníficament esgrafiat amb una escena camperola, d'aire antic però executat als anys 70.

  Arreu de la casa hi ha estris i eines del camp, la majoria aliens o d'antiquari però alguns d'ells de la mateixa casa. Es conserva una premsa de vi sencera i un trull d'oli.
  A l'entorn hi ha una granja moderna amb diverses edificacions.

  Mas d'origen medieval, datat al segle XIV (1372), tot i que podria existir anteriorment amb un altre nom, formant part del terme de Vallverd al segle XII. Pren el nom de Busqueta al segle XVII, coexistint com a Busqueta del Feu o mas del Feu. Als anys 70 va ser restaurat respectant tant l'arquitectura original com l'entorn agropecuari que la defineix. El cos principal de la casa és segona residència, i és habitada encara actualment en règim de masoveria.

  CASALS, Miquel; VICENS, Albert (2004) El vessant desconegut de Sant Llorenç del Munt. La capçalera del Ripoll: Sant Llorenç Savall. Sant Vicenç de Castellet, Ed. Farell.