Cal Julió
Puig-reig

Carrer Llobregat 44
    Carrer Llobregat, prop de cal Casas

BCIL 42
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de planta rectangular, coberta a dues vessants i amb el carner paral·lel a la façana principal, orientada al carrer Llobregat- Consta de planta baixa, pis i golfes, a més de dues plantes semisoterrani on hi ha instal·lat, des de fa més de cent anys el forn de pa. La casa es feta amb maçoneria i té la façana arrebossada, amb els emmarcaments de portes i finestres pintats.

Des de finals del s.XIX que es comencen a configurar els carrers Major i Llobregat a partir del punt central que es la Plaça de la Creu, a partir de la parcel·lació en patis que van fer dues masies del terme, la de la Serra de Cap de Costa, al sector del Carrer Llobregat, i la de la Sala, al sector del carrer Major. A l'entorn de la fàbrica de Cal Casas i dels pisos del mateix nom es van construir una bona colla de cases unifamilars, amb una botiga a la planta baixa i l'habitatge a la planta superior; aquets es el cas de cal Julió, que des de finals del XIX es forn de pa.

SERRA, R. (1982). Aproximació a la història de Puig-reig, Manresa
    AADD. (2011). Pla d'ordenació urbanística municipal. Catàleg del patrimoni arquitectònic, històric i artístic. Ajuntament de Puig-reig. Fitxa b.38