Cal Joan Prat
Puig-reig

Cal Joan Prat
    Cal Joan Prat

Façanes i tancaments en estat precari.
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Masoveria de petites dimensions que conserva l'estructura i els elements constructius tradicionals. És una edificació de planta rectangular feta amb murs de pedra semi arrebossats amb carreus a les cantonades. La coberta és de teula àrab a dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada al llevant. Les obertures de les finestres i el portal son fets amb obra vista. Les construccions annexes, coberts i magatzems, tanquen una petita era enllosada.

Una de les masoveries construïdes per la Serra de Cap de Costa en els temps de prosperitat del s. XVIII (el 1748 es coneixie amb el nom de "Les Cases del Prat") per a l'aprofitament dels petits camps i feixes, bàsicament destinades a vinya fins l'arribda de la fil·loxera.

SERRA, Rosa. Aproximació a la historia de Puig-reig, Manresa 1982