Borbons
Puig-reig

A la ctra. BV-4406 a Sta. Maria de Merles, la masia es situa a uns 800 m.

XIX-XIX
    Façanes, coberta i tancaments en estat precari.
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès que conserva l'estructura i els elements constructius tradicionals. És una edificació de planta rectangular feta amb murs de pedra semi arrebossats amb carreus a les cantonades. La coberta és de teula àrab a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada al nord. Les obertures de les finestres i el portal son fets amb llindes i brancals de pedra. Els tancaments existents són de fusta i tenen un mal estat de conservació. Té cossos afegits, utilitzats com a coberts i magatzems, i una edificació en ruïna davant de la façana nord.

Documentada des del s. XVII amb el nom de Borbons, al XIX esdevení masoveria de Palau de Biure.