Cal Jepic
Font-rubí

Barri de Santa Maria, 20-24
    Al petit nucli urbà conegut com "El Parany"

Miquel Gea i Bullich

Habitatge d'estil popular que, de fet, és la suma de tres antigues cases de cos: Cal Mateu, a l'extrem de ponent, Cal Parera, en posició central, i Cal Jepic, a l'extrem de llevant i que actualment dóna nom a tota la casa resultant de la fusió de les tres esmentades. Tots tres cossos compten amb planta baixa i planta pis. Les característiques constructives originals, a nivell de façana, només són apreciables, parcialment, a la casa corresponent a Cal Jepic. Totes les obertures d'aquesta casa són allindades i es distribueixen, de forma ordenada però no simètrica, a l'entorn de dos eixos verticals. Les cobertes de les tres antigues cases són contínues, de dos aiguavessos, i amb carener paral·lel a la façana o façanes principal/s, que miren a migdia (S/SO). L'origen de les tres cases de cos no pot anar més enllà de la segona meitat del segle XX.