Cal Isidro
Pujalt

XIV-XIX
    Presenta deficiències estructurals importants.
    BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Isidro és una masia d'origen medieval que va consolidar-se en època moderna i contemporània. Està constituïda per diversos volums, que pateixen deficiències estructurals notables. El volum principal consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a un vessant que fa el desaiguat a la façana lateral. El frontis presenta un portal d'arc de mig punt adovellat, que com la resta d'obertures de la façana han estat tapiades i/o reformades. La façana lateral té la base atalusada i presenta poques obertures, dues amb forma d'espitllera. L'altra façana lateral està tapada per un segon volum, de planta baixa i pis i la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Part de la façana dels dos volums queden tapades per un tercer volum que s'hi adossa de forma perpendicular, on destaca un gran arc de mig punt de pedra tapiat. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter; al cos central del volum principal és fet de carreus escairats disposats en filades. A l'interior s'hi conserva un arc apuntat i la cuina antiga, entre d'altres elements destacats.