Cal Guixa, antic Peret del Mas
Castellbell i el Vilar

C. de la Riera, 1

BCIL -Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2015)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Edifici situat a la Bauma, a tocar de l'antic pont del cremallera. La casa és de planta rectangular, amb planta baixa, pis i coberta plana amb coronament lateral de balustrades i ondulant a la façana principal; amb un remat a les quatre cantonades per una imitació de merlets.La façana principal, orientada a sud-oest, es disposa a partir de tres eixos de verticalitat, on s'alinien les obertures. Destaca a l'eix del mig una balconada de ferro forjat del tipus barana ventruda.
    Les obertures són perfectament simètriques, rectangulars, amb les finestres i finestrals de llibrets, en alumini imitant la fusta i motllures emmarcant l'obertura. La porta d'accés a la casa segueix les mateixes característiques. Destaca la balconada central amb una barana de ferro forjat que segueix les mateixes característiques que la del primer pis.
    La façana està pintada d'un color ocre, mentre que els relleus i motllures ho fan en un color terrós. Destaquen els esgrafiats amb motius florals. Una closa amb la porta de ferro envolta la casa i el jardí adjacent.
    Les baranes de ferro recorden el modernisme, però les línies simètriques i la racionalitat de tot l'edifici s'apropen més al noucentisme.

El tipus de balconades amb ferro forjat fa pensar en la gran importància assolida pel balcó en l'arquitectura burgesa dels segles XIX i XX, que es convertiren en una manifestació exterior de lluïment dels habitants de la casa.

També es coneix com a Ca la Margarida, que regenta el forn de pa artesanal.