Cal Guinard
Castellfollit de Riubregós

  Anoia
  Partida de les Enfeixes
  Emplaçament
  360 m al NO de Cal Tiquet
  622

  Coordenades:

  41.76336
  1.41767
  368469
  4624713
  Número de fitxa
  08060 - 31
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí IPAC-5605
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  000401300CG62D
  Autoria de la fitxa
  Anna Camats Malet

  Mas totalment reformat que consta de diverses construccions al voltant de l'edifici principal. El conjunt es troba tancat parcialment per un mur de pedra que delimita un pati exterior, amb paviment de grava, mentre que als voltants de les edificacions principals el paviment està enllosat.
  La casa original és un edifici de planta quadrangular, amb planta baixa, primer pis i sota cobert, amb teulada de dues vessants. A la façana principal és on es troba la porta d'accés, flanquejada per dues columnes de pedra vista, i amb una gran llinda de fusta a la part superior. El primer pis té dues finestres, els marcs de les quals també són de pedra vista, i el sotacobert té una petita obertura allargada.
  A aquesta edificació se li adossa una construcció de planta rectangular, de planta baixa i coberta d'una sola vessant, amb xemeneia. De la façana sobresurt un petit voladís i se li adossa un banc de fusta per seure. A més de la porta d'accés, té dues finestres amb porticons de fusta, i a nivell decoratiu destaca una placa de formigó amb la representació en relleu de Sant Jordi matant el drac.
  Tant les parets de l'edifici original com l'annex estan arrebossades, amb acabat pintat de color trencat.
  La resta de construccions són: un estable, de planta allargada i coberta d'una sola vessant, fet amb murs de pedra vista, i un cobert de formigó, de planta rectangular i coberta de dues vessants.
  Cal destacar la presència d'elements de pedra (en concret una pica i un corró) disposats com a elements decoratius del pati descobert.

  Antigament es deia Mas Vilamur

  Segons FARELL (1994a:144) la masia estava habitada l'any 1981.

  FARELL, Joan (1994a). Castellfollit de Riubregós. Vol I. Resum històric. Folklore. Llegendes. Tradicions. Fundació Salvador Vives Casajuana.