Cal Gotzo de Dalt Argençola

Anoia
Plans de Ferran
A l'indret del Plans de Ferran. És la quarta casa del camí, queda a la dreta d'aquest.
703

Coordenades:

41.57727
1.46333
371896
4603983
08008-53
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Popular
XIX-XX
Regular
Està perdent part de l'arrebossat i la pintura de la façana.
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
08008A007001490000IT
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Senzilla edificació amb diferents construccions annexes. Presenta planta baixa, i dues plantes de pis. Té la coberta a dos vessants ( nord-sud) amb teula àrab. Esta arrebossada i pintada de blanc. Es situa a dos nivells, degut al desnivell del terreny, essent la part mes baixa l'orientada al sud, però on també s'accedeix a l'habitatge. No presenta elements destacables en les façanes, on hi trobem diverses finestres, i un balcó a la façana principal. A la façana nord, hi ha un accés secundari a la planta de pis.
Davant de la façana oest, hi ha un petit tancat pels animals, i una petita edificació annexa. Tocant en un extrem de la façana principal, hi ha una edificació de dues plantes destinada originalment al bestiar de la casa. S'ingressa per la façana oest, tant a la planta baixa, com a la superior, mitjançant unes escales de pedra.
L'entorn més immediat ve donat per camps de conreu i boscos.

Originalment fou una barraca dels ramaders de l'entorn. Durant la Guerra Civil espanyola fou enderrocada. En acabar aquesta es tornà aixecar, configurant-se tal com és veu actualment.