Cal Gotzo de Dalt
Argençola

  Anoia
  Plans de Ferran
  Emplaçament
  A l'indret del Plans de Ferran. És la quarta casa del camí, queda a la dreta d'aquest.
  703

  Coordenades:

  41.57727
  1.46333
  371896
  4603983
  Número de fitxa
  08008-53
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Regular
  Està perdent part de l'arrebossat i la pintura de la façana.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08008A007001490000IT
  Autor de la fitxa
  Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

  Senzilla edificació amb diferents construccions annexes. Presenta planta baixa, i dues plantes de pis. Té la coberta a dos vessants ( nord-sud) amb teula àrab. Esta arrebossada i pintada de blanc. Es situa a dos nivells, degut al desnivell del terreny, essent la part mes baixa l'orientada al sud, però on també s'accedeix a l'habitatge. No presenta elements destacables en les façanes, on hi trobem diverses finestres, i un balcó a la façana principal. A la façana nord, hi ha un accés secundari a la planta de pis.
  Davant de la façana oest, hi ha un petit tancat pels animals, i una petita edificació annexa. Tocant en un extrem de la façana principal, hi ha una edificació de dues plantes destinada originalment al bestiar de la casa. S'ingressa per la façana oest, tant a la planta baixa, com a la superior, mitjançant unes escales de pedra.
  L'entorn més immediat ve donat per camps de conreu i boscos.

  Originalment fou una barraca dels ramaders de l'entorn. Durant la Guerra Civil espanyola fou enderrocada. En acabar aquesta es tornà aixecar, configurant-se tal com és veu actualment.