Cal Ferran
Argençola

Plans de Ferran
    Situada a l'indret del Plans de Ferran, és la tercera a l'esquerra del camí.

Regular
    L'estat de conservació exterior és regular, tot i que no presenta problemes en les estructures, la coberta s'hauria de restaurar. El inquilins actuals, tenen la intenció de restaurar-la.
    08008A009001120000ID
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Conjunt arquitectònic format per la masia i edificis complementaris destinats originalment a l'activitat econòmica familiar. Hi ha un baluard d'entrada, que juntament amb els edificis formen un espai tancat, on al seu interior hi havia l'antiga era.
    L'edifici principal, resta situat al centre del conjunt d'edificis, i presenta planta baixa, planta de pis i golfes ( possiblement tingui soterrani). Té les façanes arrebossades i coberta a dues vessants ( nord-sud) amb teula àrab. Té la façana d'ingrés orientada al sud, i destaca una entrada amb un arc rebaixat adovellat. A la dovella central hi trobem una inscripció amb un creu, i la data de 1772. A la resta de la façana, hi ha diverses finestres amb ampits pronunciats. Posteriorment hi hagués un ampliació de l'habitatge cap a l'oest, on cal destacar-hi una galeria a la planta de pis amb grans obertures d'arc escarser.

Segurament aquesta casa disposava de celler i cup de vi, així com un forn propi, tot i que no s'ha pogut tenir-hi accés.

Aquesta fou la casa original dels propietaris de la finca del Plans de Ferran, fins a inicis del segle XX, quan es traslladaren a la Torre de Ferran, situada més a prop de la carretera. Actualment aquesta casa, s'ha llogat, i s'està restaurant.