Cal Ginetó El Papiol

Baix Llobregat
Carrer de Jacint Verdaguer, 18
89

Coordenades:

41.43574
2.00805
417127
4587605
08158 - 272
Patrimoni immoble
Edifici
Modernisme
Popular
Contemporani
XIX
Bo
Te absolutament transormada la planta baixa.
Legal
BPU. F12-Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol
Fàcil
Residencial
Privada
7177509DF1877G
Juana Maria Huélamo Gabaldón

Edifici de planta quadrangular, entre mitgeres. Presenta la teulada de peces àrabs, disposada a dues vessants, amb el carener paral·lel al carrer al que dona la façana principal. De la façana, que actualment està pintada en color rosa, destaca el primer pis, ja que la planta baixa ha estat molt reformada. D'aquesta primera planta destaquen les obertures: dos balcons amb baranes de forja de barrots rectes amb decoració de circells i elements geomètrics al mig. Els buits presenten guardapols en el trencaaigües amb motius decoratius en relleu d'inspiració clàssica. El ràfec està fet amb motllures ornamentades per una línia de gotes. El fris, que és massís, es corona per un arc de mig punt que allotja una orla feta amb vegetals, dins la qual hi ha les inicials del propietari: PB. Hi ha quatre pilastres que s'intercalen al mateix fris, i que també presenten orles vegetals com a elements decoratius.

Porta les inicials PB (molt probablement corresponents a Pere Bernet, el seu propietari des de finals del segle XIX. Aquesta nissaga està documentada al Papiol ja des del segle XVIII (Joan Bernet Pagès, 1780-1855).
El renom que es conserva actualment a la casa és el de Cal Ginetó (1950). Els seus propietaris d'aleshores van comprar el primer tractor del Papiol, de marca Porsche-Algayar de dos temps Va causar molt enrenou i comentaris com el que deia que faria malbé la vinya i destrossaria els ceps (Ahicart et al., 2019).

Ahicart Amigó et al. (2019) Exposició: Motius de cases i gent. El Papiol: Espai de Recerca pel Patrimoni del Papiol. Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall.