Cal Geperut
El Brull

La Castanya
    150 m a l'est de l'església de Sant Cristòfol.

Actualment només se'n conserva l'estructura exterior.
    Marc Cucurella Pinilla

Masia de planta rectangular, de forma allargada, situada molt a prop de l'església de la Castanya. Està feta amb carreus irregulars de pedra lligats amb argamassa i, recentment, s'ha decidit arrebossar tot el conjunt. La teulada és de doble vessant, de teula, i desguassa a llevant i a ponent. La façana principal està orientada al sud. Aquí hi trobem la porta, que és feta amb carreus de mida gran tallats regularment i d'una pedra més vermellosa, i la llinda que és de fusta. Les finestres també estan fetes amb aquests carreus més grans però n'hi ha amb llinda de pedra i amb llinda de fusta. A ponent veiem que la masia es va ampliar amb dos cossos que segueixen la línia de la casa, això és el que li atorga aquesta forma allargada. A llevant hi ha adossats uns corrals.

Actualment només se'n conserva l'estructura.

Aquesta masia va deixar de tenir una importància per la producció de la zona i això provocà un abandonament progressiu fins a arribar a un estat de deixadesa i posterior enrunament.